Yjet dhe ndikuesit e ishullit të dashurisë paguanin për të promovuar Testin dhe Gjurmën

31 gusht 2020
Ndajeni këtë me Facebook Ndajeni këtë me Messenger Ndajeni këtë me Twitter Ndajeni këtë me Shpërndaje me Email
Temat e lidhura Pandemia e virusit koronavirus
E drejta e kopjimit të imazhitYOUTUBE
Titra e imazhit
Ish garuesja e ishullit të dashurisë Shaughna Phillips është një ndikuese në Instagram që ka promovuar skemën e Testit dhe Gjurmimit të NHS për ndjekësit e saj
Qeveria pagoi ndikuesit e mediave sociale për të promovuar shërbimin Test dhe Gjurmë të NHS, ajo ka konfirmuar.

Ndikuesit e Instagram-it, përfshirë yjet e Love Island, u paguan një shumë të panjohur për të bërë postime gjatë bllokimit.

Postimet në rrjetet sociale ishin pjesë e një fushate më të gjerë për të informuar publikun në lidhje me programin.

“Përdorimi ynë i ndikuesve të mediave sociale ka bërë që mbi 7 milion njerëz janë arritur,” tha një zëdhënës i qeverisë.

“Si një qeveri e përgjegjshme, ne do të përdorim të gjitha mjetet e mundshme për të mbajtur të informuar publikun gjatë pandemisë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për Testin dhe Gjurmimin e NHS.

“Kjo është vetëm një pjesë e një fushate më të gjerë që përdor reklama TV, radio, sociale, të shtypura dhe reklama të tjera për të siguruar që publiku të ketë informacionin e duhur.”

Ministrat e shëndetësisë përshëndesin sistemin e testimit dhe gjurmimit ‘të suksesshëm’
Provoni, gjurmoni dhe mallkoni numrin e telefonit 0300
Coronavirus: Sistemi i provës dhe gjurmimit të Anglisë identifikon 31,000 kontakte
Qeveria tha që të gjitha kostot e përfshira në fushatë do të botohen në kohën e duhur si pjesë e raporteve të rregullta të transparencës në gov.uk.

Dhjetëra influencues në Instagram, përfshirë ish garuesit e ishullit të Dashurisë Shaughna Phillips, Chris Hughes dhe Josh Denzel bënë postime të paguara në Instagram të shënuara si reklama, me hashtags “#gettested” dhe “letsgetback”.

Kapërce postimin në Instagram nga shaughnaphillips
Raporti
Fundi i postimit në Instagram nga shaughnaphillips
Zonja Phillips, e cila ka 1.5 milion ndjekës në Instagram, postoi në 17 Gusht, duke thënë se ajo donte të kujtojë audiencën e saj “për rëndësinë e testimit të koronavirusit”. Ajo theksoi se testimi ishte “plotësisht i lirë, i shpejtë dhe është jetik për të ndaluar përhapjen e koronavirusit”.

Ajo vazhdoi duke thënë se ajo kishte vizituar vetë një qendër testimi për kalimin e makinës dhe se kishte marrë rezultatet e saj të testimit brenda 24 orësh.

Postimet në Instagram nga Z. Hughes, i cili ka 2.1 milion ndjekës dhe Z. Denzel, i cili ka 1.2 milion ndjekës, të dy ndjekin një format të ngjashëm. Në secilin postim, yjet referojnë aktivitete të tilla si dalja në klub ose shijimi i kohës në një vendpushim, duke theksuar se publiku duhet të “bëjë pjesën e vet” në kthimin e gjërave në normalitet.

Sipas firmës së njohurive shoqërore Captiv8, ndikuesit me mbi një milion ndjekës në Instagram mund të fitojnë deri në 20,000 dollarë (14,980 £) për postim që bëjnë në emër të reklamuesve.

Shifrat më të fundit të botuara nga qeveria për javën që përfundon më 19 gusht tregojnë se programi i NHS Test dhe Gjurmë tani është në gjendje të gjurmojë 75.5% të kontakteve të ngushta në Angli – nën synimin e qeverisë për të izoluar 80% të kontakteve në rastet e koronavirusit brenda 72 orësh.

Shifrat për Anglinë tregojnë se 80% e njerëzve që testojnë pozitivisht arrihen nga ekipet e provës dhe gjurmimit. Nga ai numër, rreth 80% ofrojnë kontakte. Dhe nga ato kontakte, afërsisht dy të tretat do të arrihen.