Themeluesi i linjës ajrore që ndërton super-aplikacionin tjetër të Azisë

Nga Justin Harper
lajmet BBC
31 gusht 2020
Ndajeni këtë me Facebook Ndajeni këtë me Messenger Ndajeni këtë me Twitter Ndajeni këtë me Shpërndaje me Email
Kopjimi i imazhit IMAZHET GETTY
Themeluesi i AirAsia Tony Fernandes po ndërton atë që ai shpreson se do të jetë “super aplikacioni” i ardhshëm i rajonit ndërsa merret me rënien e udhëtimit të koronavirusit.

Ai dëshiron të rivalizojë si Grab, GoJek dhe WeChat me një aplikacion gjithçka në një për shpërndarjen e ushqimit, blerjet, pagesat, argëtimin dhe udhëtimet.

Si shefi i linjës ajrore, ai ka qenë duke kërkuar mënyra të reja për të gjeneruar të ardhura ndërsa avionët e tij ishin në tokë.

AirAsia ka luftuar gjatë pandemisë dhe ka shkurtuar 30% të stafit të saj.

Në një intervistë me BBC, Z. Fernandes tha se ai e ka kaluar kohën e tij gjatë rënies së udhëtimit duke përmirësuar aplikacionin AirAsia dhe platformën e pagesave të kompanisë BigPay.

“Rënia ishte një bekim i maskuar në disa mënyra pasi na lejoi të përqendroheshim më shumë në të. Drejtimi i një linje ajrore na merr shumë nga koha, por na është dhënë mundësia dhe koha të përqendrohemi në biznesin tonë dixhital.”

E ardhmja e linjës ajrore AirAsia në doubt dyshim të rëndësishëm ’
Industria e aviacionit shtrëngohet për kohë të trazuara
Si Covid-19 do të ndryshojë udhëtimin ajror siç e njohim ne
AirAsia tashmë ka një “bazë të dhënash të pasur” me mbi 60 milion përdorues si pikënisjen e saj.

Aplikacioni AirAsia, i cili gjithashtu u ofron përdoruesve një shërbim mesazhesh, ka vendosur synimet e tij në super aplikacione si Grab me bazë në Singapor, GoJek i Indonezisë dhe Meituan i Kinës.

“AirAsia ka qenë gjithmonë një kompani dixhitale. Ne ishim një nga linjat e para ajrore që shisnim në internet. Inshtë në rrjedhën tonë të gjakut”, shtoi Z. Fernandes, i cili është gjithashtu një aksioner kryesor i klubit anglez të futbollit Queen’s Park Rangers (QPR).

“E di që një super aplikacion tingëllon si një objektiv i lartë, por Grab dhe GoJek gjithashtu filluan të vegjël si aplikacione për ushqim ose lëvizshmëri. Plus, njerëzit gjithashtu më pyetën në të njëjtën mënyrë kur thashë se doja të filloja AirAsia.”

Linja ajrore e Z. Fernandes tani është rritur për t’u bërë transportuesi më i madh i buxhetit të Azisë.

Kopjimi i imazhit IMAZHET GETTY
Titra e imazhit
Ylli tajlandez i popit Jannine Weigel është nënshkrimi i parë i madh në RedRecords të Tony Fernandes
Bërja e muzikës
Vitin e kaluar AirAsia nisi etiketën e saj diskografike të quajtur RedRecords në partneritet me Universal Music. Qëllimi është të zbulojmë yje nga Azia Juglindore të cilët do të tërheqin një audiencë perëndimore.

Nënshkrimi i parë i madh, ylli i pop-it Thai Jannine Weigel, tashmë ka krijuar miliona ndjekës nëpër mediat sociale.

“Djali, kemi diçka të veçantë me labelin disk. Koreanë kanë treguar se si muzika aziatike mund të tërheqë një audiencë globale me K-pop dhe ka një potencial të madh për Azinë Jug-Lindore.”

“Kjo gjithashtu na ndihmon të angazhohemi me një audiencë më të re dhe jep shumë përmbajtje për aplikacionin tonë.”