Tesla Autopilot zbulon kufijtë e shpejtësisë dhe dritat jeshile


Publikuar 5 orë më parë
Një automjet elektrik Tesla Model X është treguar në këtë ilustrim fotografik të marrë në Moskë, Rusi IMAGE COPYRIGHTREUTERS
Makinat Tesla në SHBA tani mund të lexojnë shenjat e kufizimit të shpejtësisë dhe të zbulojnë dritat jeshile, pas një azhurnimi të ri të softuerit.
Sistemi Autopilot i automjeteve gjeneron një paralajmërim të kufizimit të shpejtësisë në ekranin e pultit dhe dërgon një njoftim nëse makina është ulur akoma në një semafor të gjelbër.
Karakteristikat u lëshuan në azhurnimin më të fundit të versionit “të plotë vetë-drejtues” të Tesla-s të Autopilot.
Automjetet Tesla tashmë mund të ngadalësojnë në dritat e kuqe dhe shenjat e ndalimit.
Brendësia e një modeli 3 Tesla pa timon IMAGE COPYRIGHTTESLA
Themeluesi i Tesla Elon Musk ka thënë se firma mund të ndërtojë makina plotësisht vetë-drejtuese pa timon ose pedale që nga viti 2021
Në korrik 2019, faqja e internetit e Tesla reklamoi “potencialin e plotë për ngarje autonome” duke përfshirë ngarjen automatike në autostrada – megjithëse gjithmonë ka pohuar se Autopiloti i tij nuk është krijuar për të qenë një zëvendësim për një shofer njerëzor.
Modelet e mëparshme Tesla kanë njohur njohjen e shenjës së kufirit të shpejtësisë, e cila u mundësua nga ish partneri i biznesit Mobileye i firmës.
Midis vitit 2013 dhe 2016, prodhuesi izraelit i sensorëve dhe programeve kompjuterikë furnizoi Tesla me teknologji për tiparin Autopilot të përdorur në automjetet e tij Model S dhe Model X. Por në korrik 2016, kompanitë i dhanë fund marrëdhënies, duke përmendur fatalitetin e parë të raportuar Autopilot si një faktor.
Pronarët e makinave të ndërtuara nën partneritet ishin ankuar se shenjat rrugore ndonjëherë interpretoheshin në mënyrë të pasaktë. Automjetet nuk do të regjistronin fare një shenjë të kufirit të shpejtësisë ose do të vozisnin me shpejtësi të tepruar, raportoi blogu i Tesla, Teslerati.
Përditësimi i fundit i softuerit i Tesla vlen për makinat Autopilot të bëra pas vitit 2016, të cilat nuk janë të pajisura me kamera Mobileye.

mbishkrim i medias Çfarë ndodh nëse ju bie të flini në një makinë që drejton vetveten?
Diku tjetër, Cruise – fillimi i makinës vetë-drejtuese, në pronësi të shumicës nga General Motors – ka thënë se po përdor inteligjencën artificiale për të trajnuar makinat për të kuptuar përdoruesit e biçikletave dhe gjuhën e trupit të këmbësorëve.
Kjo mund të përdoret për të identifikuar dikë që mban dorën lart për të sinjalizuar ndalimin, ose një çiklist që zgjat krahun e majtë për të treguar se po kthehen majtas, për shembull.
Firma detajoi metodat e saj në një artikull për Institutin e Inxhinierëve Elektrik dhe Elektronik.