Shënimet e Sir Isaac Newton midis ‘thesareve’ të galerisë në internet të Kembrixhit

31 gusht 2020
Ndajeni këtë me Facebook Ndajeni këtë me Messenger Ndajeni këtë me Twitter Ndajeni këtë me Shpërndaje me Email
E drejta e autorit të imazhit Libraria e Universitetit të Kembrixhit
Titra e imazhit
Një fletore e përdorur nga Isaac Newton nga viti 1661 është ndër artikujt e shtuar në një galeri të re në internet
Një fletore e përdorur nga Sir Isaac Newton dhe “thesaret” e tjerë historikë janë shfaqur në një galeri të re falas online.

Biblioteka e Universitetit të Kembrixhit është bashkuar me Shtëpinë e Bardhë, Bibliotekën Britanike dhe të tjerët duke shtuar imazhe me rezolucion të lartë në sitin e Arteve dhe Kulturës të Google.

Artikujt gjithashtu përfshijnë artefaktin e tij më të vjetër të shkruar, një tabletë argjile 4000-vjeçare të vjetër.

Biblioteka tha se u lejoi përdoruesve të zmadhojnë objektet me shumë detaje dhe të lexojnë në lidhje me “rrëfimet magjepsëse prapa objekteve unike”.

E drejta e autorit të imazhit Libraria e Universitetit të Kembrixhit
Titra e imazhit
Kjo pllakë balte është shkruar nga një shkrues Sumerian rreth 2200BC
Historia e Bibliotekës së Thesareve të Universitetit të Kembrixhit përfshin dorëshkrime, libra dhe objekte të tjera historike me rëndësi.

Bibliotekari i Kembrixhit Dr Jessica Gardner tha: “Me më pak njerëz në gjendje të udhëtojnë për momentin, partneriteti ynë me Google është një shembull i përsosur i sjelljes së bibliotekës tek miliona mendje kërkuese në të gjithë globin.”

Google Art dhe Kultura përmban rreth gjashtë milion objekte dhe lejon përdoruesit të vizitojnë galeritë praktikisht nga e gjithë bota.

Kompania tha: “Misioni ynë është të ruajmë dhe sjellim artin dhe kulturën e botës në internet, në mënyrë që të jetë e arritshme për këdo, kudo.”