Apple heq zhvilluesin Fortnite Epic nga App Store

28 gusht 2020
Ndajeni këtë me Facebook Ndajeni këtë me Messenger Ndajeni këtë me Twitter Ndajeni këtë me Shpërndaje me Email
Apple ka ndërprerë llogarinë e Epic Games nga App Store mes një beteje ligjore mbi pagesat brenda aplikacionit në lojën Fortnite.

Apple tashmë kishte hequr Fortnite nga dyqani pasi loja ofroi një zbritje në monedhën e saj virtuale për blerjet e bëra jashtë aplikacionit, nga e cila Apple merr një ulje prej 30%.

Epika thotë se tarifa është e padrejtë.

Kompania paditi Apple në fillim të këtij viti pasi ajo mori Fortnite jashtëzakonisht të popullarizuar nga App Store e saj.

“Ne jemi të zhgënjyer që na është dashur të përfundojmë llogarinë Epic Games në App Store,” tha Apple në një deklaratë.

“Ne kemi punuar me ekipin në Epic Games për shumë vite në lansimet dhe lëshimet e tyre. Gjykata rekomandoi që Epic të pajtohet me udhëzimet e App Store ndërsa çështja e tyre shkon përpara, udhëzime që ata kanë ndjekur për dekadën e kaluar derisa të krijonin këtë situatë Epika ka refuzuar. “

Pezullimi do të thotë që Epic nuk mund të bëjë më aplikacione për iPhone ose iPad.

Epika është ende për të komentuar lëvizjen.

Ajo ka akuzuar më parë Apple për operimin e “një monopoli të plotë” mbi një miliard përdorues të sistemit të saj operativ, i cili mbështet bazat e të gjitha pajisjeve Apple, përfshirë iPhone, iPad dhe Macbook.

Apple ka thënë që Epic vetë ka përfituar nga të qenit në App Store dhe ishte “rritur në një biznes me miliarda dollarë”.

Epic nuk është zhvilluesi i parë që merret me strukturën e tarifave të App Store, megjithëse është ndoshta më i madhi.

Në qershor, një aplikacion për postë elektronike i quajtur Hey gjithashtu mori një qëndrim kundër tij.

BE po heton nëse kushtet e Dyqanit të App të Apple shkelin rregullat e saj të konkurrencës.